Ingrediente
- 1 aluat foietaj
- 600 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 50 g smântână
- 200 g spanac congelat
- 1/2 ardei gras roșu
- 7 roșii cherry
- 8 buchețele broccoli
- sare
- piper
- nucșoară (opțional)
Mod de preparare
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute.
Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.
Tai ardeiul gras feliuțe și le amesteci cu brânza.
Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Adaugi compoziția de brânză cu spanac și tai surplusul de aluat.
Speli roșiile cherry și le tai în jumătate și le așezi deasupra compoziției de brânză alternându-le cu broccoli.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.
Lași să se răcească puțin și tai tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|