Ingrediente
Pt. blat:
- 250 g faina
- 1 lgt sare
- 1 ou
- 100 g unt
- 2-3 lg apa rece
Pt. umplutura:
- 280 g branza framantata
- 200 g iaurt gras
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- 1 dovlecel
- 1/2 ardei gras
- frunze patrunjel proaspat
- masline negre fara samburi
- rosii cherry
Mod de preparare
Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.
Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe razatoarea mare. Se presara sare deasupra si se lasa 15 minute deoparte, apoi se scurge bine de apa (se strange in pumni).
Se pune intr-un bol branza, iaurtul si oul batut. Se omogenizeaza. Se taie ardeiul gras cubulete, maslinele se feliaza, se taie marunt patrunjelul. Se pun dovleacul bine scurs, se amesteca apoi se pun restul ingredienteleor. Se amesteca bine apoi se lasa deoparte.
Se ia aluatul si se intinde in forma rotunda putin mai mare decat diametrul tavii. Se imbraca tava cu aluatul, inclusiv peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute.
Se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza iar deasupra se aseaza rosiile cherry taiate in doua. Se da la cuptor din nou si se lasa pana se rumeneste si branza capata o culoare aurie.
Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|