Tarta cu caise

Postat de mihasara in Dulciuri
15 Ian 2016 | 3856 vizualizari
Tarta cu caise

Ingrediente

    • sucul de la o jumatate de lamaie
    • 6 linguri de zahar
    • 2 linguri praf de budinca de vanilie
    • un pliculet de zahar vanilat
    • 30g margarina si o lingura de apa
    • 1kg caise

Aluat:

    • 500g faina
    • 3 linguri fulgi de ovaz- facultativ
    • 170g margarina pentru prajituri
    • o lingura de zahar
    • sare
    • 6 linguri de apa rece

Mod de preparare

  1. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele  pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
  2. Il impartim in doua si il punem la frigider.
  3. Setam  cuptorul la 220grade C si il pornim.
  4. Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
  5.  Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.
  6. Amestecam bine si luam de pe foc. 
  7. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.
  8. Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.
  9.   Turnati fructele impreuna cu sucul format.  Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei. Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3 cm latime si le asezam  astfel incat sa realizam un grilaj.
  10. Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.
  11. Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.
  12. Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.
  13. Lasam tarta sa se raceasca in tava. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de CameliaComan

Desert tarta cu mere

Mod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2016, 10:19
Delicioasa
la 15.01.2016, 10:21
Ce chestie, chiar de dimineaţă mă gândeam că ar fi bună o tartă. Văd că tu nu doar că te-ai gândit, ai şi făcut.
la 15.01.2016, 10:28
As vrea o porție!
la 15.01.2016, 10:30
Mmmm, ce minunatie Foarte buna!
la 15.01.2016, 10:34

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking