Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
20 Iun 2015 | 3479 vizualizari
Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post

Nu sunt nici ,,specializata'' nici fan a deserturilor foarte dulci. Asta pentru ca glicemia pandeste dupa colt ca sa o ia razna. Green Sugar m-a convins cunaturaletea lui :D In plus m-a impins si curiozitatea asocierii rozmarinului la un desert.

Ingrediente

  • 500 gr caise
  • 200 gr cirese
  • 1 lingura margarina
  • 1 foaie placinta congelata
  • 8 plicuri Green Sugar
  • 50 ml rom
  • 50 ml lichior cirese
  • 1 lingura rozmarin verde tocat

Mod de preparare

  1. Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina .
  2. Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare .
  3. Ciresele se curata de samburi .
  4. Se amesteca romul cu lichiorul de cirese si cu doua pliculete de indulcitor .
  5. Se aseaza fructele deasupra aluatului .Caisele se inteapa cu o furculita .
  6. Cu ajutorul unei pensule ungeti fructele cu amestecul de alcool .
  7. Presarati rozmarinul tocat deasupra .
  8. Dati la cuptorul incalzit si coaceti la foc mediu timp de 30 minute .
  9. Inainte de scoaterea din cuptor mai pensulati fructele din nou cu amestecul cu rom si presarati pe deasupra restul de Green Sugar .
  10.            Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Postat de CameliaComan

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful...

Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de mitinita

Desert caramele

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2015, 11:03
Bravo Miha! Nu am incercat, dar imi place ideea.
la 20.06.2015, 11:05
Ceva simplu asa pe puterile mele
la 20.06.2015, 11:06
Vreau sa spun tot . Trandafirul alb mascheaza pauza de la bucatica rupta fierbinte )
la 20.06.2015, 11:08
Cu caise iau si eu o portie
la 20.06.2015, 11:18
foarte faina ideea!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking