Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
20 Iun 2015 | 3717 vizualizari
Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post

Nu sunt nici ,,specializata'' nici fan a deserturilor foarte dulci. Asta pentru ca glicemia pandeste dupa colt ca sa o ia razna. Green Sugar m-a convins cunaturaletea lui :D In plus m-a impins si curiozitatea asocierii rozmarinului la un desert.

Ingrediente

  • 500 gr caise
  • 200 gr cirese
  • 1 lingura margarina
  • 1 foaie placinta congelata
  • 8 plicuri Green Sugar
  • 50 ml rom
  • 50 ml lichior cirese
  • 1 lingura rozmarin verde tocat

Mod de preparare

  1. Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina .
  2. Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare .
  3. Ciresele se curata de samburi .
  4. Se amesteca romul cu lichiorul de cirese si cu doua pliculete de indulcitor .
  5. Se aseaza fructele deasupra aluatului .Caisele se inteapa cu o furculita .
  6. Cu ajutorul unei pensule ungeti fructele cu amestecul de alcool .
  7. Presarati rozmarinul tocat deasupra .
  8. Dati la cuptorul incalzit si coaceti la foc mediu timp de 30 minute .
  9. Inainte de scoaterea din cuptor mai pensulati fructele din nou cu amestecul cu rom si presarati pe deasupra restul de Green Sugar .
  10.            Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Inghetata de zmeura in blender

Postat de RuxyRux

Inghetata de zmeura in blender

Cu o seara inainte am pus fructele in punga la congelator, bananele feliate, zmeura spalata. Am congelat si paharul de frisca. Avem nevoie de un blender puternic, punem fructele si mixam...

Citeste continuarea

Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat

Postat de Oana

Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat

Cum se prepara Chec cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos si aromat Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2015, 11:03
Bravo Miha! Nu am incercat, dar imi place ideea.
la 20.06.2015, 11:05
Ceva simplu asa pe puterile mele
la 20.06.2015, 11:06
Vreau sa spun tot . Trandafirul alb mascheaza pauza de la bucatica rupta fierbinte )
la 20.06.2015, 11:08
Cu caise iau si eu o portie
la 20.06.2015, 11:18
foarte faina ideea!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking