Tarta cu capsuni

Postat de ctlina in Dulciuri
2 Sep 2016 | 3025 vizualizari
Tarta cu capsuni

Va promit : este delicioasa si ușor de facut. Va trebuie un aluat (foietaj sau fraged), o crema de vanilie de casa și căpșuni proaspete (ale mele erau culese în aceeași zi). Am folosit un aluat foietaj express facut de casa- reteta aici- pentru tarta va trebuie jumatate de reteta, cealalta jumatate o puteti congela. Puteti cumpara daca vi se pare greu de facut.

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 500 g de căpșuni
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent

Pentru crema:

  • 40 cl de lapte
  • 60 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb -Maïzena
  • 1 ou și 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se pune la-ncălzit laptele.

Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.

Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.

Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.

Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.

Se incalzeste cuptorul la 210 ° .

Intindeti aluatul și se așează într-o tavă unsă. Înțepați aluatul cu o furculiță.

Se coace 15 minute la 210 ° apoi coborâți temperatura la 180 ° C și coaceti inca 10 minute.

Lasati să se răcească.

Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile.

Puneti aluatul copt pe o farfurie de serviciu, depuneti deasupra crema racita si decorati cu jumatatile de capsuni.

Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.

Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.

Dati la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.

Bun desert ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2016, 21:53
la 02.09.2016, 21:58
Foarte frumoasa!
la 02.09.2016, 22:06
Ooooo ce minunatie
la 02.09.2016, 22:25
Perfecta...imi place mult...inainte preparam destul de des....
la 02.09.2016, 22:31
multumesc la toti

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking