Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 200 g unt moale
- două gălbenușuri
- două căni cu vârf cu făină cernută
- 3 linguri cu zahăr
- Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte gras
- 180 g ciocolată amăruie
- 6 linguri cu amidon
- două albușuri
- o fiolă cu esență de portocale
- o lingură cu zahăr
Mod de preparare
Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă.
Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Coca se înțeapă sau se așează 2-3 boabe de fasole în tavă pentru a nu se umfla în timpul coacerii și se va ține la cuptor aproximativ 5-10 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
Ciocolata se topește în frișcă pe bain marie. Când acestea s-au omogenizat, se adaugă albușurile amestecând cu telul.
Amidonul împreună cu esența de portocale se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecăm continuu pentru omogenizarea amidonului. Vom obține, de fapt, o glazură care în cuptor se va lega precum budinca.
Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 130 de grade. Se urmărește ciocolata care trebuie să fie închegată. Se servește la temperatura camerei, simplă sau cu adaos de nuci ori alune prăjite.
Poftă bună! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|