Tarta cu ciocolata

Postat de deyutzky in Dulciuri
5 Apr 2015 | 2673 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai :)

Ingrediente

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina, iar daca este prea tare, mai adaugati lapte).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider inca 30 de minute.

Il scoatem inainte cu 10 minute de a lucra cu el. Il intindem apoi cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura.

Umplutura:

Punem frisca lichida, smantana si ciocolata intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana cand ciocolata se topeste (aveti grija sa nu fiarba). 

Inchidem focul si adaugam galbenusurile, zaharul pudra si cacaua si amestecam pana la omogenizare.

Turnam aceasta compozitie peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute la foc mic. 

Daca vi se pare crema legata, inseamna ca e gata. Se lasa la racit apoi se pastreaza la rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 00:13
Arata bine
la 06.04.2015, 00:41
Ce bine arata...felicitari
la 06.04.2015, 00:59
la 06.04.2015, 01:18
multumesc
la 06.04.2015, 04:55
ce buna e

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking