Ingrediente
- -200 gr biscuiti Petit Beurre
- -100 gr unt
- -2 linguri lapte sau frisca
- -boabe de struguri
- -200 gr ciocolata cu 75 % cacao
- -400 ml frisca
- -10 gr gelatina
-
Mod de preparare
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara de 30x10 . Apasam cu o lingura sau cu mana . Dam crusta la frigider .
Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece .
Frisca o punem la incalzit la foc mic , nu trebuie sa fiarba . Adaugam in frisca ciocolata rupta bucati si gelatina si amestecam . Atentie mare sa nu fiarba compozitia pentru ca se va strica ciocolata, iar gelatina isi pierde calitatea de a inchega .
Adaugati si un praf de sare , acesta va intensifica gustul ciocolatei .
Lasam sa se racoreasca si o turnam peste crusta . Dam la frigider pentru 30 minute , dupa care adaugam boabele de struguri sau alte fructe si punem din nou la frigider pana cand se intareste bine .
Portionati si serviti cu frisca sau ca atare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|