Ingrediente
Pentru aluatul de tarta:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 80 g zahar
- coaja de la jumatate de lamaie
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- un plic zahar vanilinat
Restul ingredientelor:
- 200 g ciocolata amaruie
- 100 g zahar
- 3-4 biscuiti simpli
- 30 g miglade decojite
- un pahar de lapte
- 2 plicuri zahar vanilinat
Mod de preparare
Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit in frigider pentru 30 de minute. Pe foc mediu se pune laptele, ciocolata, zaharul si se amesteca totul pentru cateva minute si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta infainata, se inteapa cu furculita si se varsa crema de ciocolata, se pun migdalele,biscuitii sfaramitati. Se coace 30 de minute la 180 grade .
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar vanilinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|