Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Postat de privatelaura in Dulciuri
25 Iun 2015 | 2684 vizualizari
Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Va spun de la bun inceput: da dependenta :))) Densa, ciocolatoasa, (cum altfel) si dupa ce o savurezi iti lasa in gura un gust de menta. Ingrediente putine, de calitate, relativ simple de facut si ... nevinovata, chiar nevinovata! Nu am folosit zahar, acesta fiind cel mai...vinovat, in schimb am folosit o ciocolata bunaaa, cu procent mare de cacao, cirese dulci si mari, menta proaspata... si unt facut in casa.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 100 gr unt de casa
  • - 1 praf sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 200 gr faina
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lichior Amaretto
  • - 1 lingura indulcitor Green Sugar
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 40 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - cirese proaspete
  • - cateva fire de menta
  • - 1 plic gele

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Pregatim o baie de aburi si asezam pe ea, intr-un vas, laptele, untul, ciocolata, lichiorul. Dupa ce s-a topit ciocolata, amestecam si omogenizam. Dam deoparte.

Curatam si spalam ciresele. Scoatem samburii si dam deoparte.

Pliculetul de gele il punem intr-un pahar cu 150 ml de apa. Amestecam si punem 1 minut pe foc cat sa se topeasca. Inchidem focul si adaugam ciresele si menta spalata si tocata. Amestecam si lasam la racit.

Scoatem alautul din frigider si pornim cuptorul. Taiem aluatul in 6 portii. Pe un blat de lucru, intindem fiecare portiede aluat in strat subtire, aproximativ 0,5 mm. Pregatim formele de copt si asezam fiecare portie de aluat in ele. Presam usor si asezam frumos aluatul. Intepam cu o furculita pe fiecare blat, apoi le transferam in cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le umplem cu ciocolata topita, apoi asezam cateva cirese si le presam usor ca sa adere un pic. Lasam la racit sa se inchege.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, cirese si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de licurici_lra

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Postat de momo121

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 25.06.2015, 22:52
nu ti-e somn Laurici?)
la 25.06.2015, 22:54
Ce sa mai zic, o bunatate ne-ai adus Laura!
la 25.06.2015, 22:57
Crisule, Teo era la fotbal si teroristii nu aveau pace, asa ca am profitat de o pauza si am dat drumul la retete ) dar acum plec la nani!
la 25.06.2015, 23:04
somn usor,ma duc si io
la 25.06.2015, 23:08
Nu cred ca as refuza asa ceva

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking