Tarta cu ciocolata si frisca

Postat de RuxyRux in Prajituri
15 Feb 2014 | 4095 vizualizari
Tarta cu ciocolata si frisca

Sa va mai spun cat e de minunata? Va las sa va imaginati! Eu m-am indragostit de ea si o prepar cand mi se face dor :) si nu stiu cum sa va spun dar asta se intampla mai tot timpul :)))) dorul asta de ciocolata bata-l vina! :))))

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 gr unt( 80 % gras)
  • 125 gr faina
  • 50 gr amidon( plus inca putin pentru infainat)
  • 40 gr zahar brun
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • o lingura plina de Amaretto( se poate inlocui cu apa rece, sau lapte sau orice fel de lichior doriti si va place)
  • Crema de ciocolata:
  • 130 gr lapte praf
  • 150 ml lapte dulce
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt( gras 80%)
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • ciocolata razuita( neagra si cu lapte)

Mod de preparare

Blatul acesta senzational se prepara simplu :

Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul  trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati).

Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu amidon. Dam aluatul la rece pana preparam crema in jur de 30 de minute.

Punem cei 100 ml apa la foc mic impreuna cu zaharul si amestecam bine, vom lasa in jur de 5 sau 6 minute maxim. Tragem vasul deoparte si punem untul si ciocolata, mixam sa se topeasca. Adaugam laptele praf si in acest moment se va ingrosa, stingem apoi totul cu laptele fierbinte( nu rece). Punem din nou vasul pe foc si amestecam bine cu un tel, apoi adaugam  vanilia si cacaoa. Omogenizam bine crema si o dam la rece.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta de la rece, il punem direct pe foaia de copt si-l vom intinde foarte usor cu un tel daca deasupra punem folia de prospetime. Mutam cu tot cu hartia de copt in forma. Aranjam marginile si intepam cu furculita din loc in loc.

Coacem aluatul  pentru 15 minute.

Dam blatul la rece.

Cand si blatul si crema s-au racit, asamblam tarta.

Scoatem blatul din forma direct pe un platou( numai dupa ce s-a racit complet, e fff fragil si se rupe usor).

Punem crema deasupra si o nivelam. Dam din nou la rece pana se intareste crema de ciocolata deasupra.

Intre timp mixam frisca si cand crema s-a intarit o asezam deasupra si cu o lingura facem valurile.

Punem ciocolata razuita deasupra si o lasam la rece macar doua ore.

Este o tarta delicioasa care se prepara extrem de rapid , garantez ca o sa va placa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 22:48
o tarta tare buna, un deliciu!
la 15.02.2014, 22:48
bun
la 15.02.2014, 22:56
Esti o dulceata Corinuto! Stii ca te iubiii da?
la 15.02.2014, 22:57
Multumesc Nadea
la 15.02.2014, 23:01
delicioasa

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking