Tarta cu cirese si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
18 Iun 2015 | 4652 vizualizari
Tarta cu cirese si capsuni

Ce poate fi mai bun decat o tarta cu gust intens de unt si cu fructe proaspete?

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 850 g de capsuni si cirese;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri amidon.
  • Pentru aluat fraged:
  • 500 g faina;
  • 250 g unt;
  • 2 oua;
  • 130 g zahar;
  • un praf de sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm;
  • zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.

Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi se lasa la racit.

Faina se cerne pe suprafata de lucru, dupa care se formeaza o adancitura in mijlocul gramezii. Untul taiat bucatele se repartizeaza de jur-imprejurul adanciturii. Se adauga ouale in mijloc, dupa care zaharul si sarea se presara pe marginea fainii. Se amesteca totul bine si se framanta, apoi se formeaza o bila, care se impacheteaza in folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea timpului de repaus, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bila de aluat se intinde cu ajutorul sucitorului, se decupeaza si se pune in forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu furculia din loc in loc. Se adauga umplutura de fructe, dupa care se orneaza tarta cu restul de aluat, dupa preferinta, si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)

Postat de mihaelaradu

Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)

1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale. 2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 19:54
Super! Ador tartele cu fructe tocmai am mancat o portie de crumble cu fructe
la 18.06.2015, 19:56
Imi place! Vreau si eu!
la 18.06.2015, 19:58
Delicioasa.. arata foarte bine
la 18.06.2015, 20:01
Tare mult imi place tarta ta!
la 18.06.2015, 20:07
Delicioasa

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking