Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
23 Mai 2024 | 12408 vizualizari
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios

Una din combinatiile acestei veri este ciocolata cu cirese, intr-o tarta simpla si delicioasa! Recunosc, mananc rar deserturi cu crema de ciocolata, dar aceasta tarta nu o puteam rata, pentru ca visam la ea. Se pare ca ciocolata si ciresele se iubesc, imi imaginez ca si cu visine se va iubi mult in cateva zile. Dar pana atunci, va las reteta, o salvati si sa o pregatiti cat mai sunt cirese pe piata sau puteti folosi chiar si din congelator! Pentru aceasta Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios ai nevoie de ingredientele urmatoare: unt, faina, oua, indulcitor, cirese, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingrediente Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios
  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt rece
    • 1 ou
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri amaretto (sau apa rece)
    • 1 lingura cu varf indulcitor pudra cu vanilie (sau 1 lingura plina zahar pudra)
    • 200 gr faina
    Pentru umplutura de cirese:
    • 400 gr cirese
    • 2 linguri indulcitor pulbere (sau 2 linguri zahar)
    • 1 lingura amidon
    Pentru crema de ciocolata:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 100 gr ciocolata neagra cu indulcitor 84% cacao
    • 2 linguri pline indulcitor pudra cu vanilie (sau 2 linguri zahar pudra)
    In plus:
    • 50 ml smantana pentru frisca + 1 lingurita indulcitor pudra
    • cirese
    • menta verde

Mod de preparare

Cum se prepara Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios

Aluatul:

Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi, oul si un praf de sare. Amestecati putin, adaugati cacaoa, indulcitorul pudra si faina treptat. La final incorporati amaretto. O sa obtineti un aluat omogen. Il intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, il asezati in forma si il apasati bine cu degetele. Indepartati surplusul, il intepati cu furculita si il dati la rece 30 de minute. Dupa acest timp, scoateti tava cu aluat, puneti hartie de copt peste si vreo 600-700 gr de orez, pe care il intindeti uniform. Bagati tava in cuptorul incins, la 180 de grade, 20 de minute.  Scoateti hartia cu orez, mai lasati 5 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca.

Umplutura de cirese: Ciresele spalate le curatati de codite si le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita cu indulcitorul, le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 3-4 minute, apoi adaugati amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecati pana se ingroasa. Dati deoparte, il lasati 5 minute sa se racoreasca, il puneti in crusta de aluat si nivelati.

Crema de ciocolata: Rupeti ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topiti pe baie de aburi sau la microunde. O dati deoparte, o lasati 5 minute la racorit. Smantana pentru frisca rece, o mixati cu indulcitorul pudra, pana devine spuma, apoi adaugati ciocolata topita si amestecati usor cu o paleta. O sa vi se pare poate moale, dar se va intari la frigider. Puneti crema peste cirese, o nivelati. Dati tarta la rece 3-4 ore, de preferat acoperita. Mixati 50 ml smantana pentru frisca cu o lingurita de indulcitor pudra. O puneti in pos. Scoateti tarta de la rece si din tava. Faceti cateva moate din frisca, o decorati cu cirese si menta.

Incearca si reteta de Tarta cu zmeura si ciocolata, un desert delicios si parfumat sau Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca.

Iti recomandam si varianta de Tarta cu capsuni, delicioasa si usor de preparat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Negresa cu alune si fruct kaki - de post

Postat de mirela0911

Negresa cu alune si fruct kaki - de post

Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua....

Citeste continuarea

Placinta cu prune si smantana

Postat de Zamfira

Placinta cu prune si smantana

Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii. Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 19:44
la 24.05.2024, 09:10
la 24.05.2024, 09:30
Ce bine arată...!
la 24.05.2024, 14:08
Ce bine arată! Îmi plouă în gură!
la 25.05.2024, 21:06
Va multumesc mult!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking