Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
7 Mar 2017 | 4343 vizualizari
Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

Ingrediente

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 300 g ciuperci champignon
  • 15 buchetele broccoli
  • 300 g spanac
  • 1 lingura ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru

Mod de preparare

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider, pentru minim 30 de minute.
Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotezi ciupercile, apoi adaugi ceapa verde tocata si sare si piper dupa gust.
Desfaci buchetelele de broccoli, le speli si le pui la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
Speli spanacul si il tai fasii, apoi il adaugi impreuna cu broccoli, peste ciuperci. Lasi legumele pe foc mic, pana cand nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.
Pui ouale intr-un vas si le mixezi, apoi adaugi smantana si amesteci. Adaugi legumele si mozzarella rasa. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci pana la completa omogenizare.
Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca. 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete, din loc in loc. 
Ungi tarta cu un galbenus, amestecat cu o lingura de lapte si presari susan alb si negru. Ornezi cu rosii cherry taiate in jumatate.
Coci tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 50-60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Postat de oanapl

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider,...

Citeste continuarea

Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci

Postat de oanapl

Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci

Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2017, 23:19
tare bună!
la 07.03.2017, 23:21
la 08.03.2017, 00:02
ce bine arata
la 08.03.2017, 06:31
Ce fain arată!
la 08.03.2017, 11:22

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking