Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Postat de Lia1 in Prajituri
27 Ian 2014 | 12387 vizualizari

Variante de astfel de tarte sunt mai multe, de data aceasta am optat pentru reteta selectata de sisterskitchen din "Cartea Regală de Bucate" a principesei Margareta. Fetele au mai adaugat afine in crema, mi-a placut ideea, gustul dulce -acrisor al acestor fructe este in armonie cu crema de lamaie si imbogatesc aspectul. Eu nu le-am amestecat odata cu crema ci le-am "infipt" in ea dupa ce am intins-o pe blat, de teama sa nu-i schimb culoarea galbena in cazul in care as fi incorporat fructele in toata crema. Am folosit lapte condensat indulcit pentru ca se pune multa zeama de lamaie. Astfel am echilibrat gustul pronuntat acrisor. De aceea, am preferat sa nu acopar cu bezea toata suprafata tartei. In plus de asta, din punct de vedere estetic, mi-a placut sa vad si din oglinda cremei "impanata" cu afine. Daca folositi lapte condensat neindulcit, obligatoriu acoperiti toata suprafata cu bezea. Este foarte important sa folositi tava de tarta cu fund detasabil daca vreti sa o scoateti intreaga pe platou. Eu n-am avut si am taiat-o in sferturi ca sa o pot scoate pentru ca blatul este unul oarecum fragil si se poate rupe cand o manevrati intreaga dar puteti portiona fara grija pentru ca se tine ca orice blat in portii pentru o persoana.

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 21.06.2021, 15:26

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking