Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Postat de oanapl in Mancare copii
23 Iul 2020 | 3796 vizualizari
Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 150 g brânză de vaci (dulce)
  • 100 g unt 80%
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci (dulce)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras
  • sare, piper alb
  • 6 rosii cherry
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. 
Dovlecelul se spală, de decojește și se rade pe răzătoarea mare. Se sărează bine și se lasă într-un vas, să lase apa. Ardeiul roșu se taie feliuțe mici.
Se toacă pătrunjelul și usturoiul.
Se bat ouăle bine, apoi se mixează cu brânza de vaci, până se omogenizează.
Se scurg dovleceii printr-o sită (apasând cu mâna ca să iasă apa) și se amestecă delicat cu brânza. Se adaugă ardeiul, pătrunjelul și se omogenizează compoziția. 

Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.
Se pune compoziția de brânză peste aluat, se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează peste tartă în forma dorită.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2020, 20:39
Ce bine am aterizat!
la 23.07.2020, 20:48
la 23.07.2020, 21:16
Buna!
la 23.07.2020, 21:35
Chiar așa Laura!
la 23.07.2020, 21:36
Mulțumesc Motanel!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking