Tarta cu dovlecei si telemea

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
3 Apr 2017 | 3516 vizualizari
Tarta cu dovlecei si telemea

Aceasta tarta am pregatit-o dupa o reteta, de pe blogul Violetei.

Ingrediente

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare 
  •  umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi
  • sare

Mod de preparare

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile in interior. Tai aluatul care depaseste forma. Cu o furculita, intepi suprafata tartei. Bati ouale cu sarea si adaugi telemeaua rasa. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt. Cureti dovleceii de coaja si ii tai feliute putin mai groase si ii pui si pe ei peste compozitia de oua.

Pui nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizezi. Torni compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta, faci o impletitura pe care o asezi pe margine. Ungi aluatul cu putin ou din compozitie. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand este aproape gata, razi deasupra cascavalul. Mai dai la cuptor inca 5-10 minute. Lasi sa se racoreasca putin, apoi tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu dovlecei

Postat de andaoana

Tarta cu dovlecei

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece...

Citeste continuarea

Dovlecei cu vinete la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu vinete la cuptor

Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2017, 23:06
la 03.04.2017, 23:11
Imi place!
la 04.04.2017, 00:24
Delicios!
la 04.04.2017, 01:42
la 04.04.2017, 06:16
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking