Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
23 Mar 2016 | 5947 vizualizari
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit

Mod de preparare

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.

Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.

Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.

Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.

Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.

Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.

Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.

Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.

Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.

Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.

Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.

Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Postat de panacris

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Postat de panacris

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2016, 18:21
O voi incerca cu siguranta ... blatul cred ca e super gustos
la 23.03.2016, 18:22
Imi place cum arata, dar nu-i de mine...
la 23.03.2016, 18:25
Ce minunăție de tartă ai făcut,Merișor!
la 23.03.2016, 18:28
ce bine arata si foarte colorata!
la 23.03.2016, 18:37
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking