Ingrediente
- pentru aluat:
- 125 g unt moale
- 250g faina
- 50ml apa
- 1 praf de sare
- pentru umplutura:
- ½ kg ficatei
- 3 cepe verzi
- 200 g ciuperci conservate
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel
- piper
- sare
- 2 linguri ulei
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana ce isi schimba culoarea. Treci totul prin masina de tocat, iar pasta rezultata o amesteci cu ciupercile si patrunjelul taiate marunt, sare, piper si ouale batute.
Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda, imbracand si peretii, pui umplutura si o acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas dupa ce tai aluatul ramas pe marginile tavei, poti orna tarta.
Dai tarta la cuptor, pentru circa 35-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|