Ingrediente
- Crusta: -250 g faina -125 g unt -1 ou -1 stick Green sugar -1 lingura apa rece (optional)
Crema de vanilie: -4 galbenusuri -6 stickuri green sugar (sau dupa gust) -500 ml lapte -o lingurita extract de vanilie -80 g faina
Glazura: -1 plic tort gelee transparent -1 stick green sugar -250 ml zeama de compot
Mod de preparare
Faina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Aluatul astfel obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Apoi se intinde intr-o foaie rotunda, se pune intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si deasupra se pune hartie de copt peste care se pun boabe de fasole/porumb/orez, ce aveti pe acasa, pentru a nu se umfla la copt. Se coace 25 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
Laptele se pune la fiert. Galbenusurile se amesteca cu green sugar si cu faina. Se adauga apoi putin lapte cald, se amesteca si se toarna peste restul de lapte. Se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se pune in crusta si deasupra se aseaza fructe dupa preferinta. Eu am pus capsuni si cirese proaspete si piersici din compot.
Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Se pune tarta in frigider 2-3 ore, dupa care se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|