Tarta cu ghebe

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2013 | 8280 vizualizari
Tarta cu ghebe

Ingrediente

  • 1/2 pachet de aluat foietaj
  • 500 gr ghebe(de la congelator am avut eu)
  • 200 gr carne vitel fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 lingurite pasta de ardei copti
  • un virf de pasta de ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • coriandru frunze(uscat am avut eu)

pt decor:

  • 2 oua
  • 2 linguri smantina
  • sare
  • piper
  • 6 rosii cherry
  • cimbru proaspat

Mod de preparare

Carnea fiarta o taiem bucatele si o rumenim usor in unt si ulei intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate mai mare,lasam sa mai scada putin din apa lasata, adaugam pasta de ardei copt si iute, ardeiul gras taiat feliute, sare dupa gust si lasam la foc maricel pina scade apa din tigaie.

La urma adaugam patrunjelul tocat su frunzele de coriandru. Intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina, punem aluatul foietaj.(daca mai este nevoie mai intindeti putin cu sucitorul aluatul)

Marginile aluatului care dau pe dinafara le taiem cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie. Umplem aluatul cu compozitia de ciuperci racita. Peste ciuperci punem ouale batute cu un praf de sare si smantina. Rosiile cherry le taiem pe jumatate si le imprastiem cu fata in jos peste compozitia de oua, iar deasupra punem frunzulite de cimbru proaspat si piper proaspat macinat.Dam la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute si lasam sa mai stea 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Serviti o felie de tarta cu salata de cruditati.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Tarta cu pui si ghebe

Postat de rocsi_1612

Tarta cu pui si ghebe

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o...

Citeste continuarea

Tarta cu ghebe

Postat de Bunica

Tarta cu ghebe

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca. Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit. Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 16:53
Vaiiiiiii!!! Vreau si eu ghebe!!!
la 09.04.2013, 16:53
E grozava!
la 09.04.2013, 16:55
E inca calda Dya, te poftesc la masa!!!
la 09.04.2013, 16:57
Vin si eu..ce bine arata!!
la 09.04.2013, 16:57
venim, venim!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking