Ingrediente
- 1/2 pachet de aluat foietaj
- 500 gr ghebe(de la congelator am avut eu)
- 200 gr carne vitel fiarta
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 2 lingurite pasta de ardei copti
- un virf de pasta de ardei iute
- 1 ardei gras rosu sau galben
- sare
- patrunjel proaspat
- coriandru frunze(uscat am avut eu)
pt decor:
- 2 oua
- 2 linguri smantina
- sare
- piper
- 6 rosii cherry
- cimbru proaspat
Mod de preparare
Carnea fiarta o taiem bucatele si o rumenim usor in unt si ulei intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate mai mare,lasam sa mai scada putin din apa lasata, adaugam pasta de ardei copt si iute, ardeiul gras taiat feliute, sare dupa gust si lasam la foc maricel pina scade apa din tigaie.
La urma adaugam patrunjelul tocat su frunzele de coriandru. Intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina, punem aluatul foietaj.(daca mai este nevoie mai intindeti putin cu sucitorul aluatul)
Marginile aluatului care dau pe dinafara le taiem cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie. Umplem aluatul cu compozitia de ciuperci racita. Peste ciuperci punem ouale batute cu un praf de sare si smantina. Rosiile cherry le taiem pe jumatate si le imprastiem cu fata in jos peste compozitia de oua, iar deasupra punem frunzulite de cimbru proaspat si piper proaspat macinat.Dam la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute si lasam sa mai stea 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa.
Serviti o felie de tarta cu salata de cruditati.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|