Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
30 Iun 2015 | 3513 vizualizari
Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Tare mi-a tras cu ochiul tarta ciocolatoasa a Laurei, asa ca am zis sa incerc si eu ceva asemanator. A iesit o tarta ..... mmmmm, o nebunie! Mersi Laurici pentru idee si pentru pontul cu menta! :-*

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 240 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1-2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300 g visine fara samburi
  • 3 lg zahar
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se imbraca o tava de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o firculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu cele 3 lg de zahar si se lasa cateva minute sa lase zeama apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se pun cele doua crengute de menta. 

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa. Se incalzeste usor pana se dizolva. Se scoate menta din visine si se toarna gelatina. Se amesteca si se da la rece pana incepe sa se inchege.

Frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati se da pe foc si se aduce la puntul de fierbere. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin o ora.

Dupa ce se raceste aluatul, se toarna jeleul de visine, se intinde pe toata suprafata si se da la rece pentru 10-15 minute. Amestecul de frisca si ciocolata se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se toarna peste jeleul de visine, se niveleaza iar cu ajutorul unei linguri se ridica din loc in loc ca niste tepi. Se da tarta la rece pana in momentul servirii.

Nu pot sa va zic decat ca a iesit demential de buna, iti vine sa o mananci de una singura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Postat de Bunica

Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier. Blat: Albușurile se mixează împreună cu zahărul...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si gem de prune

Postat de merisor67

Prajitura cu  nuca si gem de prune

Nu am retinut gramajul unui plic de garant pentru aluaturi dospite, dar  era indicat pentru 375 g faina. Pentru aluat, frecam untul impreuna cu untura si zaharul pana la diluarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 30.06.2015, 19:23
Un desert ff delicios!
la 30.06.2015, 19:23
Delicioasa
la 30.06.2015, 19:28
la 30.06.2015, 19:29
Delicioasa cu siguranta!
la 30.06.2015, 19:30
Yummm, ce bunatate de tarta ai facut, Mire!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking