Ingrediente
- Blat:
- 8 albusuri
- 9 linguri zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 100 gr mac
- 2 linguri faina
- sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 10 linguri lapte
- 1 varf cutit sare
- 250 gr mascarpone
- In plus:
- 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
- 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
Mod de preparare
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.
Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.
Crema: Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece. Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.
Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabla de sah.
Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Sah-Mat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|