Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
30 Iun 2015 | 3475 vizualizari
Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Tare mi-a tras cu ochiul tarta ciocolatoasa a Laurei, asa ca am zis sa incerc si eu ceva asemanator. A iesit o tarta ..... mmmmm, o nebunie! Mersi Laurici pentru idee si pentru pontul cu menta! :-*

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 240 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1-2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300 g visine fara samburi
  • 3 lg zahar
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se imbraca o tava de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o firculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu cele 3 lg de zahar si se lasa cateva minute sa lase zeama apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se pun cele doua crengute de menta. 

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa. Se incalzeste usor pana se dizolva. Se scoate menta din visine si se toarna gelatina. Se amesteca si se da la rece pana incepe sa se inchege.

Frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati se da pe foc si se aduce la puntul de fierbere. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin o ora.

Dupa ce se raceste aluatul, se toarna jeleul de visine, se intinde pe toata suprafata si se da la rece pentru 10-15 minute. Amestecul de frisca si ciocolata se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se toarna peste jeleul de visine, se niveleaza iar cu ajutorul unei linguri se ridica din loc in loc ca niste tepi. Se da tarta la rece pana in momentul servirii.

Nu pot sa va zic decat ca a iesit demential de buna, iti vine sa o mananci de una singura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Postat de andaoana

Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam...

Citeste continuarea

Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..) Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2015, 19:23
Un desert ff delicios!
la 30.06.2015, 19:23
Delicioasa
la 30.06.2015, 19:28
la 30.06.2015, 19:29
Delicioasa cu siguranta!
la 30.06.2015, 19:30
Yummm, ce bunatate de tarta ai facut, Mire!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking