Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Postat de Constelatialeu in Prajituri
1 Dec 2020 | 755 vizualizari
Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Imi place sa fac combinatii si sa folosesc forma silikomart, asa ca azi am combinat zmeura si ciocolata alba.

Ingrediente

  • Blat
  • 290 g albus
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 200 g amestec de nuci, migdale, alune d epadure si nucu pecan ( taoate prajite si taiate marunt)
  • Mouse de zmeura
  • 500 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi de gelatina
  • 200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime )
  • 2 linguri lapte
  • Mouse de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi d egelatina
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime)
  • un pic de colorant galben
  • decor
  • jeleu de zmeura

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la final am adaugat faina amestecata cu cacao. Am intins blatul in tava de la aragaz si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru ca este o foaie subtire se coade destul de repede. Am lasat la racit si apoi am decupat blatul in functie de formele pe care le-am folosit.

 Frisca : Am facut frisca prima, am pus in vasul robotului 400 ml smantana dulce cu 32 % grasime, am adaugat 3 pliculete de zahar vanilat bourbon si am batut o frisca nu foarte tare. Am lasat la frigider frisca pana cand am folosit-o la mouse-uri.

Mouse de zmeura : Zmeura impreuna cu zaharul le-am pus pe foc sa fiarba cca 10  min, apoi am pasat bine si am dat zmeura prin sita. Piureul rezultat l-am pus intr-o cratita. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si laptele, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus la topit pe baie de abur. Am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am pus mouse-ul in forme si apoi le-am dat la congelator pentru o ora

Mouse de ciocolata alba : Galbenusurile cu zaharul si laptele le-am mixat bine, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus totul pe baie de abur . Foile de gelatina le-am hidratat in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am scos mouse-ul  de zmeura de la congelator am adaugat si mouse-ul de ciocolata, peste care am pus blatul decupat. Am dat formele la cangelator pana adoua zi.

Jeleu de zmeura, cand am trecut prin sita zmeura n-am strecurat-o sa ramana doar semintele, am mai alsat si pulpa, mie imi place asa cu seminte. Am adaugat putin amidon , am pus pe foc zmeura sa se incalzeasca, apoi am adaugat 2 foi de gelatina hidratate. Am obtinut un jeleu pe care l-am pus in forme de silicon si l-am dat la congelator. Cu acest jeleu am decorat prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert strudel cu branza si stafide

Postat de Ela68

Desert strudel cu branza si stafide

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura Albinuta

Postat de iri_love

Prajitura Albinuta

Pentru inceput vom prepara foile astfel.     Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.   Compozitia obtinuta o vom pune...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.12.2020, 13:58
Buna!
la 01.12.2020, 14:29
Bună, bună si frumusica foc!
la 01.12.2020, 14:34
la 01.12.2020, 14:56
Arată super!
la 01.12.2020, 15:14
Nebunie

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking