Tarta cu lapte prins

Postat de iri_love in Dulciuri
10 Aug 2015 | 4232 vizualizari
Tarta cu lapte prins

Ingrediente

  • 1l de lapte
  • 4 linguri de griș,
  • 3-4 linguri de zahăr (cine dorește mai dulce mai poate adauga ),
  • 3 ouă,
  • 200 g de făină,
  • 2 plicuri zahăr vanilat și
  • Unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon.

Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta.

Laptel prins rămas  prin scurgerea zerului l-am amestecat cu zahărul,  zaharul vanilat, apoi grisul și  ouale, amestecând până  ce s-au incorporat toate bine.

La final am adăugat  făină  (sincer eu am adaugat din ochi , nu am folosit nici o măsură,dar am adaugat faina cat sa fie o compoziție asemanatore smântânei), după  care am uns o tăvița de aluminiu cu unt si am adăugat compoziția  si am lasat-o la cuptor 45 -50 de minute. 

Pentru a vedea  dacă  s-a copt bine am facut proba cu scobitoarea.

Ușoară   rapidă si nici prea dulce, numai bună pentru copii. POFTĂ BUNĂ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lapte prins" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert rulouri cu crema de vanilie

Aluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara...

Citeste continuarea

Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya

Langosi cu dulceata de visine

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat cernem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2015, 22:04
Ce bine arata si ce buna este!
la 10.08.2015, 22:11
i eu vreau !!!
la 10.08.2015, 22:11
super
la 10.08.2015, 22:13
la 10.08.2015, 22:29
Hiii ce tarta buna ai adus Iri

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking