Tarta cu legume

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
30 Oct 2017 | 4266 vizualizari
Tarta cu legume

Vă invit să încercați o tartă rapidă și delicioasă cu legume!

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • 1/2 linguriță de sare
  • pentru umplutură:
  • o pungă mix de legume Bonduelle
  • 100 g cașcaval
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.

Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Îndepărtezi surplusul de aluat. Acoperi aluatul cu hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole, apoi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 10 minute.

Între timp, mixezi ouăle cu smântâna și adaugi cimbru, sare și piper, după gust. Adaugi cașcavalul ras.

Legumele dezghețate le treci pe sub un jet de apă, le scurgi bine și le adaugi peste compoziția de ouă și omogenizezi.

 

Scoți aluatul din cuptor, îndepărtezi hârtia de copt și torni compoziția peste aluat. Introduci tarta în cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul este rumenit și compoziția legată / coaptă. Lași să se răcorească puțin și servești tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta spiralata cu legume

Postat de oanapl

Tarta spiralata cu legume

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2017, 19:48
Poftă bună la tartă!
la 30.10.2017, 19:48
Imi plac tartele mult, atat cele dulci cat si cele sarate. A ta a iesit foarte frumoasa si cu siguranta foarte gustoasa.
la 30.10.2017, 19:52
Arata super!
la 30.10.2017, 19:53
la 30.10.2017, 19:56
Super arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking