Tarta cu mere

Postat de Meea in Dulciuri
13 Dec 2016 | 5230 vizualizari
Tarta cu mere

        Iaca am reusit sa fac inca o prajitura de toamna! Nu sunt mare fan prajiturilor cu fructe, insa am fost rugata sa incerc si o reteta de tarta. Si merele aratau taare bine pe masa din bucatarie, asa ca mi le-am imaginat direct in tarta. Stiti ca nici sa framant nu ma avant asa de tare, de aceea v-am pregatit astazi un aluat de tarta usor, care nu necesita framantare pana la epuizare. Astazi va tin cu "ce nu-mi place sa fac" haha:))- glumesc. A fost neasteptat de delicioasa. De obicei, cand faceam aluaturi, intotdeauna aud: "mai trebuia sare, lapte". Acuma insa am auzit: "ce bine ca ai pus si scortisoara! Imi place mult!" Treaba amuzanta este ca NU AM PUS ahaha:)). Deci, daca am reusit sa dau gust tartei fara ca macar sa pun tot felul de ingrediente, atunci tarta este de vis! Oricum, nu e prima data cand aud astfel de lucruri, aprecierea unui ingredient pe care nu l-am pus deloc haha:)). Va incurajez sa incercati aceasta delicioasa tarta cu mere pentru ca este usor de facut si nemaipomenit de gustoasa! 
*P.S. Am o lista cu solicitari de la voi, scolicitari in care ma rugati sa postez niste retete pe care voi vi le doriti intr-un mod special. Le am scrise, le voi face pentru voi, insa va rog sa aveti rabdare! Pupici

Ingrediente

  • Ingrediente tarta:
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte rece
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 250 g faina (mai trebuie in plus si la framantat)
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • 5 mere
  • suc de lamaie (dintr-o jumatate de lamaie)
  • 70 ml sos de caramel
  • pudra de migdale
  • 1 ou + 2 linguri de lapte (pt uns tarta)

Mod de preparare

          Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa mananca", dar sa fim civilizati totusi haha:)).  Punem feliile de mar intr-un vas yena si le stropim cu suc de lamaie. Acest lucru le va ajuta sa nu se oxideze si sa isi pastreze culoarea.In continuare, amestecam merele cu sosul de caramel. Slava Domnului ca am reteta si pentru sos de caramel, asa ca nu va las la greu! Dam vasul la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si pregatim aluatul.

          Pentru aluat, mixam untul moale (daca uitati sa lasati untul sa stea la temperatura camerei si va grabiti sa faceti tarta, accesati linkul aceasta, uitati-va la secretul nr. 3 si aflati cum puteti inmuia untul mai repede, FARA A-L BAGA LA CUPTOR) cu zaharul. Adaugam oul, laptele, esenta de vanilie si sarea si continuam mixarea. Incepem sa adaugam faina, mixand in continuare. Va rezulta un aluat lipicios cu care veti crede ca nu putem face nimic, insa va inselati!      

         Intr-o folie alimentara, punem aluatul, il impachetam si il dam la congelator 15 minute.Dupa ce am scos aluatul din congelator, incepem sa il framantam usor, adaugand faina pana cand aluatul este elastic si nu se mai lipeste de maini. Intindem apoi aluatul intr-o foaie, nu foarte subtire. Rulam cu grija aluatul pe sucitorul infainat si transportam aluatul in tava pentru tarta. Taiem surplusul de margini si intepam aluatul cu furculita in toate locurile pentru a nu se umfla.

          Umplem tarta si cu merele pe care le-am lasat la racit putin.
          Din surplusul de aluat, a ramas destul, facem modele de frunze si fasii lungi si subtiri pentru decor. Ungem pe deasupra tartei cu ou+ lapte, presaram pudra de migdale si dam tarta la cuptor pana cand se rumeneste.  In acest moment, in toata casa, va mirosi a placinta cu mere ca de Craciun! YUUMY

        

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 21:06
super
la 13.12.2016, 21:13
Minunata
la 13.12.2016, 21:33
Faina tarta!
la 13.12.2016, 21:41
Ce-mim placeee!
la 13.12.2016, 21:45
yammy

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking