Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
9 Iul 2015 | 6637 vizualizari
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

De ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu, iar totul sa fie mult mai gustos, nu? :D Ei bine, da !!!! Va prezint mai jos o reteta super simpla, minunata pentru acele zile ploioase de toamna cand tot ceea ce-ti doresti e sa te cuibaresti langa sotul tau la caldura semineului :))))) E hai, sa nu deviem intr-atat ! Arunca un scoop de inghetata peste si savureaz-o ca un/o gurmand/a care se respecta!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    Pentru crema:
    • Suc de mere – 300 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Unt – 20 g
    • Zahar – 160 g
    • Esenta de vanilie – 2 lingurite
    • Coaja rasa de la o lamaie
    Pentru jeleu:
    • Mere – 3 buc
    • Suc de mere – 200-250 ml
    • Zeama de lamaie – 3 linguri
    • Zahar gelifiant – 2 linguri
    • Gellfix – 1 pachet

Mod de preparare

  • Macinati biscuitii fin, intr-un blender;

  • Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot;

  • Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;

  • Umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata;

  • Gauriti cu o furculita din loc in loc blatul;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 min pana se rumenesc;

  • Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca;

  • Intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara;

  • Dizolvati sucul de mere in linguritele de amidon si amestecati-le bine;

  • Puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul;

  • Adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu;

  • Amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este de preferabil sa faceti acest lucru pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati-va toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema);

  • Turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;

  • Taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie;

  • Asezati-le in tava, peste crema de vanilie;

  • Pe foc adaugati sucul de mere;

  • Cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant;

  • Odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix;

  • Amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase);

  • Turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Postat de gaby_d

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Mod de preparare Aluat fraged Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 18:25
La scortisoara , indiferent pe ce este nu rezist ))
la 09.07.2015, 18:28
mmm... yammmiiii... ar merge o bucatica
la 09.07.2015, 18:43
si frumoasa si gustoasa!
la 09.07.2015, 19:08
Cu ce bunătate ne răsfeți!
la 09.07.2015, 19:18
foarte buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking