Ingrediente
- Blat Pretzel:
- - 250 covrigei brezel
- - 100 g unt
- - 2 linguri zahăr de cocos
- Mousse de ciocolată neagră:
- - 220 ciocolată amăruie min 70% cacao de bună calitate
- - 250 ml frişcă de cocos
- - 2 albuşuri - coajă de portocală
- - 2 linguri zahăr de cocos
- - 60 ml apă fierbinte
- Cremă de cocos şi unt de arahide
- - o conservă cremă de cocos (se găseşte la plafaruri)
- - 3 linguri mari cu unt de arahide
- - 1/2 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare
Mărunţim bine de tot covrigeii la robotul de bucătărie, până se obţine o făină pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr de cocos. Peste turnăm untul topit şi uniformizăm compoziţia direct în tava de tartă, apăsând bine cu degetele aluatul rezultat.
Dăm blatul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute după care lăsăm la răcit şi ne ocupăm de cele două creme.
Pentru mousseul de ciocolată, se pune prima dată ciocolata neagră la topit pe bain marie şi când este topită se adaugă şi cei 60 ml apă fiebinte. Si amestecă bine până ce obţinem o cremă omogenă si lucioasă.
Se bat apoi cu un tel cele două albuşuri cât să obţinem o spumă, peste care se adaugă şi cele 2 linguri de zahăr treptat, continuând să batem pănă rezultă o spumă tare, fermă şi lucioasă.Se bate apoi în alt bol adânc şi frişca vegetală ţinută la rece în prealabil.
Prima dată se pun albuşurile peste ciocolata topită şi se amestecă uşor, de jos în sus cu mişcări largi pentru a le încorpora bine în crema de ciocolată.Se încorporează uşor şi frişca lichidă până obţinem o spumă pufoasă şi aerată de ciocolată. Se aşează direct peste blatul răcit şi se dă la frigider până ce pregătim cea de-a doua cremă.
Pentru crema de cocos şi unt de arahide se pun într-un mixer toate ingredientele şi se mixează bine pentru 2 minute.
Crema obţinută se întinde peste mousseul de ciocolată şi ţinem tarta la frigider până a doua zi.Înainte de a fi servită se presară pe deasupra ciocolată rasă şi covrigei mărunţiţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|