Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel

Postat de codrutaoana in Dulciuri
25 Ian 2016 | 3085 vizualizari
Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel

O tartă decadentă cu mousse de ciocolată neagră, cremă de cocos şi unt de arahide, într-o crustă sărată de covrigei brezel. Se califică perfect în categoria acelor reţete ciocolatoase to die for(asta şi la propriu dacă aveţi probleme cu glicemia :P ) Combinaţia de blat sărat cu ciocolată neagră intensă şi cremă de cocos a cucerit din prima pe toţi cei care au gustat-o. Un dulce făcut pentru a satisface poftele de decadenţă ciocolatoasă dusă la extrem. Nicio zi fara ciocolata!

Ingrediente

  • Blat Pretzel:
  • - 250 covrigei brezel
  • - 100 g unt
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • Mousse de ciocolată neagră:
  • - 220 ciocolată amăruie min 70% cacao de bună calitate
  • - 250 ml frişcă de cocos
  • - 2 albuşuri - coajă de portocală
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • - 60 ml apă fierbinte
  • Cremă de cocos şi unt de arahide
  • - o conservă cremă de cocos (se găseşte la plafaruri)
  • - 3 linguri mari cu unt de arahide
  • - 1/2 linguriţă extract de vanilie

Mod de preparare

Mărunţim bine de tot covrigeii la robotul de bucătărie, până se obţine o făină pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr de cocos. Peste turnăm untul topit şi uniformizăm compoziţia direct în tava de tartă, apăsând bine cu degetele aluatul rezultat.

Dăm blatul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute după care lăsăm la răcit şi ne ocupăm de cele două creme.

Pentru mousseul de ciocolată,  se pune prima dată ciocolata neagră la topit pe bain marie şi când este topită se adaugă şi cei 60 ml apă fiebinte. Si amestecă bine până ce obţinem o cremă omogenă si lucioasă.

Se bat apoi cu un tel cele două albuşuri cât să obţinem o spumă,  peste care se adaugă şi cele 2 linguri de zahăr treptat, continuând să batem pănă rezultă o spumă tare, fermă şi lucioasă.Se bate apoi în alt bol adânc şi frişca vegetală ţinută la rece în prealabil.
Prima dată se pun albuşurile peste ciocolata topită şi se amestecă uşor, de jos în sus cu mişcări largi pentru a le încorpora bine  în crema de ciocolată.Se încorporează uşor şi frişca lichidă până obţinem o spumă pufoasă şi aerată de ciocolată. Se aşează direct peste blatul răcit şi se dă la frigider până ce pregătim cea de-a doua cremă.
Pentru crema de cocos şi unt de arahide se pun într-un mixer toate ingredientele şi se mixează bine pentru 2 minute.

Crema obţinută se întinde peste mousseul de ciocolată şi ţinem tarta la frigider până a doua zi.Înainte de a fi servită se presară pe deasupra ciocolată rasă şi covrigei mărunţiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de licurici_lra

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de camelia75

Gogosi de post

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 17:58
ce fain arata
la 25.01.2016, 20:31
Suna bine ce ne-ai adus tu aici!
la 26.01.2016, 12:20
SUPER!! Imi place mult!!
la 26.01.2016, 15:01
Cred ca mi-ar placea!
la 28.01.2016, 12:51
Super idee si prezentare! Bun venit si succes!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking