Tarta cu pere posate in vin rosu

Postat de diaconta in Prajituri
8 Oct 2016 | 3674 vizualizari
Tarta cu pere posate in vin rosu

 O bunătate este această  tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase, asta pe lângă faptul că au o culoare superbă. Din vinul rămas după ce am scos perele,am făcut un jeleu minunat pentru tarta mea.Reţeta este foarte simplă,după cum veţi vedea.

Ingrediente

Pentru blat (tava cu diametrul 26cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cu vârf faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie

Pentru perele poşate:

  • 5 pere mai mari
  • 300 ml vin roşu dulce
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • Un baton scortisoara
  • Miez de nuca

Pentru cremă:

  • 200 ml frisca lichida Pilos
  • 200 g smântâna 30% grasime (Solomonescu)
  • 1 lingura miere de albine
  • 250 g mascarpone

Jeleu din vin:

  • Vinul ramas de la pere

Mod de preparare

Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine în ele.

Eu le-am pregatit doar azi.

Am amestecat vinul cu apa si zaharul,am pus batonul de scortisoara si le-am pus la fiert.

Am scos cotorul perelor,le-am curatat dar am lasat codita.

Le-am asezat în vasul cu vin si le-am lasat sa fiarba la foc mic pâna ce s-au înmuiat.Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca,dupa care le-am scurs si le-am taiat felii pe lungime.

Am pregatit apoi blatul.

Pe fundul tavii am pus hârtie de copt,iar pe margini am uns cu unt si am presarat faina.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia si uleiul.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna ce spuma a devenit ferma,apoi am adaugat câte o lingura de zahar.

Peste spuma de albusuri am pus galbenusurile si am amestecat usor cu o paleta.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în spuma de oua.

Am pus compozitia în tava pregatita,deasupra am pesarat miez de nuca(ar fi fost bine sa fi pus mai mult) si am asezat feliile de pere.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.Este util însa sa testati cu o scobitoare.

Am oprit focul si l-am lasat sa se raceasca în cuptor.

Vinul ramas dupa ce am scos perele,l-am lasat sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut destul de mult si s-a îngrosat.

Daca nu se întâmpla asta,puteti sa folositi putina  gelatina.

Am mixat frisca cu smântâna,am adaugat mierea de albine si apoi crema mascarpone.

Dupa ce s-a racit blatul,am pus deasupra crema si jeleul din vin.

Se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine înainte de a fi servit.

Perele vor fi foarte gustoase daca sunt reci.

Asta a fost reteta de azi.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere posate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felie de lapte - Milch Schnitte

Postat de Corina33

Felie de lapte - Milch Schnitte

Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 08.10.2016, 21:26
Vaai de mine, cat de bine arata!
la 08.10.2016, 21:28
Aici nu ma bag, vreau perele crude...
la 08.10.2016, 21:40
eu le vreau posate , excelenta !!!!
la 08.10.2016, 21:41
Eu servesc si posat . Iau portia doamnei simandicoase )
la 08.10.2016, 21:43

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking