Tarta cu piersici si caise

Postat de timea in Prajituri
3 Iul 2013 | 5631 vizualizari
Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 220 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 portocala
  • Umplutura:
  • 350 gr piersici
  • 150 gr caise
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cu varf amidon
  • o lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul: 

- frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala

- adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.

Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.

Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.

Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.

Umplutura:

- spalam bine fructele

- daca sunt coapte bine se pot curata

- taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc

- lasam sa fiarba pana se inmoaie bine fructele si se topeste zaharul

- adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam peste jeleul de fructe

- lasam pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam cu o lingura.

Presaram deasupra scortisoara. 

Aluatul pus deoparte il intindem pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma inimioare. 

Asezam inimioarele de jur imprejur pe toata suprafata tartei.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de Valclaudia

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2013, 21:00
stii ca-mi plac mult tartele astea
la 03.07.2013, 21:05
ce bine arata!!
la 03.07.2013, 21:07
buna buna
la 03.07.2013, 21:08
Eu nu ma satur niciodata de ele Dia, mai ales ca sunt atatea combinatii de fructe, umpluturi
la 03.07.2013, 21:09
Ionela , Motan multumesc

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking