Tarta cu pipote si ciuperci

Postat de oanapl in Pui
30 Mar 2017 | 2170 vizualizari
Tarta cu pipote si ciuperci

Ingrediente

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 300 g pipote de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 1 ceapa
  • 2 oua + 2 albusuri
  • cimbru
  • sare
  •  garnisit:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 50 g seminte de susan neprajite

Mod de preparare

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate marunt si sare dupa gust. Dai compozitia la rece.

Pentru aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi galbenusul si apoi apa, putin cate putin, cat sa se lege. Framânti pentru a obtine un aluat omogen si il dai la rece, pentru 30 de minute.

Întinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi cu furculita si asezi umplutura. Din aluatul ramas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste umplutura. Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.

Introduci tarta in cuptorul incins, pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei

Postat de mihaelar63

Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei

Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...

Citeste continuarea

Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry

Postat de gurita_ta2005

Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry

Condimentam puiul pe ambele parti, il ungem cu putin ulei de masline si cu sos de soia. Puiul se umplute cu fasolea pastai scursa si condimentata cu vegeta si cateva rosii cherry. Restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 13:23
Foarte frumoasa si apetisanta!
la 30.03.2017, 13:36
Ooo, ce bine suna!
la 30.03.2017, 13:43
la 30.03.2017, 14:01
Interesanta!
la 30.03.2017, 14:06
Va multumesc de aprecieri!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking