Tarta cu praz si branza de capra

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
12 Ian 2017 | 4723 vizualizari
Tarta cu praz si branza de capra

O tarta frumoasa, delicioasa si de efect. Combinatia praz - branza de capra este excelenta. Am folosit un aluat foietaj rapid facut de casa - reteta aici (va trebuie numai jumatate, cealalta jumatate o puteti congela). Daca nu aveti timp sa-l faceti, il puteti inlocui cu cel din comert.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-praz-si-branza-de-capra.html

Ingrediente

  • 2 fire de praz (partea alba)
  • 1 ceapa esalota
  • 150 gr sos de rosii de casa
  • 150 g branza de capra
  • 1 ou
  • 10 cl de smantana
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 aluat foietaj rapid
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • paprika

Mod de preparare

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. 

Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata suprafata. Puneti deasupra sosul de rosii, apoi prazul cu ceapa.

Bateti oul cu smantana, un pic de sare si piper. Varsati compozitia peste praz si acoperiti cu felii subtiri de branza. Presarati cimbru uscat si un pic de paprika. Dati la cuptotul incins la 180 °C, timp de 30 de minute.

O puteti servi ca aperitiv sau antreu si se acompaniaza foarte bine cu o salata verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu praz si sunculita

Postat de simona72

Tarta cu praz si sunculita

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei,...

Citeste continuarea

Tarta cu trei feluri de ceapa

Postat de divainbucatarie

Tarta cu trei feluri de ceapa

Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted. Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute. In acest timp pregatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2017, 21:57
Yammy... Branzica de capra si praz... Ingrediente foarte des folosite de mine.
la 12.01.2017, 22:06
Bună tarta! Am mancat ceva asemanator, ca să nu zic identic...mai continea și un pic de bacon / șuncă !
la 12.01.2017, 22:07
la 12.01.2017, 23:44
la 12.01.2017, 23:49
buna tarta!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking