Ingrediente
- 2 fire de praz (partea alba)
- 1 ceapa esalota
- 150 gr sos de rosii de casa
- 150 g branza de capra
- 1 ou
- 10 cl de smantana
- 3 linguri ulei de masline
- 1 aluat foietaj rapid
- sare
- piper
- cimbru uscat
- paprika
Mod de preparare
Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper.
Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata suprafata. Puneti deasupra sosul de rosii, apoi prazul cu ceapa.
Bateti oul cu smantana, un pic de sare si piper. Varsati compozitia peste praz si acoperiti cu felii subtiri de branza. Presarati cimbru uscat si un pic de paprika. Dati la cuptotul incins la 180 °C, timp de 30 de minute.
O puteti servi ca aperitiv sau antreu si se acompaniaza foarte bine cu o salata verde.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|