Tarta cu prune

Postat de timea in Dulciuri
27 Iun 2015 | 4336 vizualizari
Tarta cu prune

Nu va mai zic mare lucru despre tarte pentru ca v-am tot spus ca le iubesc si le voi face mereu in diverse moduri si cu diverse fructe. Si pentru ca mai aveam o punguta cu prune la congelator, a trebuit sa le consum si sa ma sacrific sa mananc aceasta bunaciune.

Ingrediente

  • 125 g unt rece
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor natural Green Sugar ( are 0 calorii si 0 indice glicemic de aceea il folosec eu :), dar voi puteti folosi si zahar normal
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Din aceste ingrediente puteti face o tarta intr-o tava rotunda clasica de tarta sau doua mai mici cum am facut eu in tavi dreptunghiulare de ceramica
  • Pentru umplutura am folosit pentru fiecare tavita in parte:
  • 2 linguri pesmet
  • 9-10 prune
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • unt pentru uns tavitele

Mod de preparare

Mod de preparare aluat: 
– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a  pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.  

Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata de faina intindem aluatul in functie de tavile folosite.

Tava trebuie unsa cu putin unt apoi asezam aluatul in tava, presaram pesmetul si asezam prunele unele cu fata in sus si unele cu fata in jos (e mai interesant asa pt ca atunci unele vor ramane zemoase deasupra iar celelalte se vor scurge peste pesmet).

Deasupra presaram zaharul brut si scortisoara.

Dam tava/ tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

Dupa ce s-a racit putin, atat cat sa nu ne ardem, feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu prune si nuci

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 15:31
Delicioasa
la 27.06.2015, 15:31
foarte buna
la 27.06.2015, 15:50
la 27.06.2015, 17:04
M-as sacrifica si eu!
la 27.06.2015, 17:05
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking