Tarta cu prune

Postat de Mokuska in Prajituri
29 Aug 2015 | 3785 vizualizari
Tarta cu prune

Cea mai reusita tarta ever.... Multumesc Timi pentru reteta aluatului perfect! :-*

Ingrediente

  • 130 unt
  • 1 lingura de zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • coaja la 1 lamaie si 3 lingurite de zeama
  • 1 ou
  • praf de sare
  • 1 lingura de gris
  • 600 g prune
  • 1 plic zahar vanilat
  • praf de scortisoara

Mod de preparare

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale.  Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre timp am spalat prunele, le-am taiat in 2 si le-am soc samburii.

Aluatul rece l-am scos pe masa de lucru tapetata cu faina, l-am mai framantat putin cu 2 linguri de faina si l-am intins putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului l-am asezat in tava tapetata cu unt si faina, tot cu ajutorul sucitoruui am "taiat" surplusul de aluat jur imprejur, pe care l-am folosit la ornat.  Cu ajutorul degetelor am impins aluatul bine in tava, dupa care l-am presarat cu gris.

Prunele jumatati le-am asezat cu coaja in jos peste aluat, le-am presarat cu zaharul vanilat, praful de scortisoara, floricelele ornament le-am asezat deasupra.
Tarta am lasat-o la cuptorul fierbinte 15 minute la foc mediu si 20 minute la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu prune si nuci

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2015, 17:23
O minunătie de tartă........și fumoaaaaaasă !
la 29.08.2015, 17:28
Superba tartuta ta!
la 29.08.2015, 17:32
imi place tare mult! arata grozav!
la 29.08.2015, 17:39
multumesc dragele
la 29.08.2015, 17:43
Vreau si eu o felie ) Si ma bucur ca ti-a placut aluatul

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking