Tarta cu somon, broccoli si spanac

Postat de oanapl in Somon
28 Mar 2017 | 8878 vizualizari
Tarta cu somon, broccoli si spanac

Ingrediente

  • aluat:
  • 230 g faina
  • 130 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 1 bucata file somon
  • 100 g buchetele brocoli
  • 200 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 3 oua
  • 50 g mozzarella
  • 100 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.

Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati si spanacul taiat fasii. Adaugi sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. 

Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc, cu o furculita si il acoperi cu hartie de copt, pui deasupra boabe de fasole, si introduci tava in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute, la 180 de grade C. 

Intre timp, razi mozzarella, o adaugi peste compozitie si amesteci.

 Cand expira timpul, indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si adaugi compozitia peste aluat. Deasupra torni ouale mixate bine cu laptele si introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, tot la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon cu sos de iaurt si menta

Postat de Lia1

Somon cu sos de iaurt si menta

PREPARARE SOMON 1.Se sareaza si se pipereaza dupa gust somonul. 2.Lasam in asteptare pana intocmim marinada. PREPARARE MARINADA 1.Se amesteca intr-un castron 2 linguri suc lamaie+2...

Citeste continuarea

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Postat de Papalapap

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2017, 23:16
Vreau si eu!
la 29.03.2017, 00:01
super
la 29.03.2017, 00:13
la 29.03.2017, 00:48
super!
la 29.03.2017, 06:38
cate bunatati ai combinat aici

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking