Tarta cu Spanac

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2012 | 3958 vizualizari
Tarta cu Spanac

Ingrediente

  • 650 g de spanac
  • 400 g de branza telemea
  • 150 g de fulgi de migdale
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 150 g de praz
  • sare, piper
  • 50 ml de smantana lichida
  • ulei
  • susan alb si negru
  • 250 g de faina
  • 125 g de unt
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare


Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii, se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta.Aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota incet la foc mic.Daca avem spanac proaspat il spalam, curatat si il punem la fiert, daca spanacul este congelat se va decongela, scurge de apa si se va pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce spanacul va fi fiert, se va scoate si se va lasa sa se scurga de apa dupa care il vom toca marunt.

Peste ceapa din tigaie vom adauga si usturoiul si vom lasa la foc mic, dupa care vom adauga spanacul tocat, lasam sa se soteze bine, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si ouale si amestecam energic, asezonand cu sare si piper. Cand este aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se lasa in asteptare.

Vom lua o alta tigaie in care vom trage fulgii de migdale fara ulei.Dupa ce am teminat si aceasta operatiune vom scoate migdalele si in aceeasi tigaie vom adauga doua cubulete de unt si vom trage la tigaie prazul cat sa se-nmoaie.

Scoatem aluatul de tarta din frigider si il intindem intr-o forma de 30 cm diametru, intepam aluatul si dam la cuptor la 180 grade, 15-20 de minute, dupa care vom scoate si aranjam dupa cum urmeaza: punem un strat de spanac, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, acoperim cu spanac, adaugam migdalele peste si deasupra punem un alt strat de spanac iar deasupra prazul. Din aluatul ramas facem un grilaj care il asezam peste tarta noastra. Batem un ou si ungem bridele si presaram deasupra susan alb si negru alternand culorile dupa care dam la cuptor la 180 grade Celsius, aproximativ 35 de minute.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita: Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat...

Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel si ton

Postat de oanapl

Tarta cu sparanghel si ton

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2012, 22:56
buna buna
la 10.03.2012, 23:09
la 11.03.2012, 00:51
la 11.03.2012, 07:35
la 11.03.2012, 08:56
arata bine

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking