Ingrediente
- Aluat
- 1 cana faina
- 50 g unt
- 1 ou
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
- Umplutura
- 250 g spanac congelat
- 4 catei de usturoi
- 100 g branza de capra
- 12 oua de prepelita
- 1 lingura busuioc
- 1 lingura unt
- 2 linguri parmezan
- piper
Mod de preparare
In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.
Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|