Tarta cu sparanghel si somon fumé

Postat de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri
27 Mai 2011 | 8576 vizualizari

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 28.05.2011, 22:12
la 18.12.2011, 13:13
nu ai spus ce fel de aluat folosesti ?
la 13.03.2012, 11:30
Pe blogul personal scrisesem trimiterea catre o alta reteta pentru reteta aluatului, asa ca imi cer scuze ca aici a lipsit aceasta informatie. Revin, sper nu prea tarziu, cu reteta:


Pentru aluat ai nevoie de:

350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata)
8-10 linguri de apa rece
200 gr unt rece
putina sare

Se amesteca toate ingredientele. La inceput arata ca niste cocoloase care nu se vor lega in veci dar dupa 2 minute de framantat ar trebui sa iti iasa un " biloi" care se deslipeste de pe marginea vasului. Apa sa o pui putin cate putin iar faina sa nu o pui chiar toata de la inceput, mai lasi nitica alaturi ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta - adica unul fraged si putin nisipos - este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

Pupici!
la 18.05.2014, 12:34
interesanta reteta!
la 12.11.2014, 08:26
la 30.11.2014, 21:53

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking