Ingrediente
- Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
- Umplutura:
- 300 gr sparanghel congelat
- 250 gr somon fumé
- 100 gr emmental ras
- 300 ml lapte
- 2-3 fire ceapa verde
- o legatura mica patrunjel
- 3 oua
- sare, piper, nucsoara
Mod de preparare
Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.
Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si somon fumé" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|