Tarta cu somon afumat si feta

Postat de RuxyRux in Somon
26 Apr 2012 | 14778 vizualizari
Tarta cu somon afumat si feta

Cum puteam sa vin fara un dar la ziua lui Medi??? Acest om deosebit si drag inimii mele? Si ce puteam sa aduc mai bun si mai gustos decat o tarta sarata cu somon afumat...asa cum ii place ei...Medi draga mea...te imbratisez si-ti doresc o viata plina ochi de bine si bun!

Ingrediente

  • 375 gr faina
  • 240 gr unt
  • 5 linguri iaurt grecesc( sau iaurtmai gras)
  • putina sare( 1/2 lingurita)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • inca putina faina( o mana )
  • Umplutura:
  • 2 placi de somon afumat( fasiutele subtiri care se gasesc gata ambalate)
  • 300 gr feta
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • 250 gr crema de branza
  • 2 oua
  • un manunchi de chives
  • 2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.

Este posibil ca la framantat sa mai avem nevoie de o mana de faina( framantam pana nu se mai lipeste de maini)

Cat aluatul  sta la rece preparam umplutura:

Amestecam la mixer ingredientele mai putin somonul.

Scoatem aluatul, il impartim in doua bucati una mai mare si una mai mica( cam 3/4 si 1/4).

Punem bucata mai mare pe o suprafata de intins si-l intindem cat este forma de tarta, punand deasupra folie de prospetime. Se intinde mult mai usor peste aceasta folie.

Tapetam cu foaie de copt si asezam aluatul intins. Intepam e toata suprafata cu o furculita si turnam compozitia. Punem si fasiutele de somon.

Intoarcem usor marginea peste umplutura.

Bucata ramasa o impartim in doua si fiecare bucata la randul ei in trei  formand trei snururi pe care le vom impleti prin rasucire ca in imagine.

Asezam impletitura pe marginea tartei presaram din nou chives  si ungem aluatul cu galbenus.

Primele zece minute coacem la 200 de grade dupa aceea reducem temperatura la 180 de grade si coacem inca 40 de minute.

Racim putin si o servim daca se poate calda....e o bunatate!

Medi, ti-o dedic cu mare drag...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon afumat si feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta

Postat de CookieMonster

Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta

Incalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia. Deaspura...

Citeste continuarea

Quiche cu somon afumat

Postat de RuxyRux

Quiche cu somon afumat

Am fiert cartoful apoi l-am lasat foarte putin la racit si l-am amestecat cu restul ingredientelor pentru blat...iese un aluat foarte usor manevrabil...o placere....am intins aluatul pe tava (...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2012, 21:28
buna buna
la 26.04.2012, 21:32
ei asa ceva trebuie sa incerc ...
la 26.04.2012, 21:35
O bunatate de tarta!
la 26.04.2012, 21:37
minunat arata are o culoare extraordinara
la 26.04.2012, 21:44
Dia stiu ca nu iti place pestele...multumesc de aprecieri

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking