Ingrediente
- 300 g Philadelphia
- 600 g sparanghel verde
- 1 pachet de aluat de foietaj rotund
- 0,5 dl lapte
- 3 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns
- sare
- piper
Mod de preparare
1.Punem o olicica cu apa si sare la fiert.Spalam sparanghelul si il curatam in felul urmator:taiem partea alba (cea mai dura) si cu peeler legume curatam aproape o jumatate din sparanghel.Cand fierbe apa punem sparanghelul la fiert timp de 5 min.Cand s-a racit punem la scurs si la racit,apoi ii taiem o jumatate rondele si varfurile le lasam.
2.Intr-un bol punem branza Philadelphia cu laptele,galbenusurile,sare,si mestecam pana devine ca o crema.Intindem aluatul intr-o tava rotunda 25cm diametru cu hartie de copt,adaugam crema de branza,apoi punem rondelele de sparanghel si asezam frumos varfurile.Ungem cu un galbenus numai aluatul, si dam la cuptor la 180° timp de 30 de minute.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|