Tarta cu mere

Postat de Oana in Prajituri
4 Noi 2014 | 7000 vizualizari
Tarta cu mere

De curand am inceput sa "ma joc" si eu cu Salad Chef Smart si imi place la nebunie! Toate fructele si legumele se feliaza foarte usor, rapid, in diferite forme si totul se pregateste mult mai repede :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri lapte
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 8 mere galbene mari
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita cu varf de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Topping:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 4 linguri rase cu zahar

Mod de preparare

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa nu stea in contact cu mana foarte mult timp. Untul trebuie sa fie rece. Am pus apoi aluatul intr-o folie de plastic si l-am lasat la frigider pana am pregatit merele.

Merele spalate le-am curatat de coaja, le-am taiat apoi in doua si am scos cu grija cotorul. Daca aveti ustensila de scos cotorul este si mai simplu. Am montat apoi Salad Chef Smart si am folosit grila cu patratele mici. Am taiat rapid merele in cuburi. Deasupra am stropit cu zeama de lamaie. Am amestecat apoi zaharul cu faina si scortisoara si am turnat amestecul peste mere, miscand usor castronul ca sa se acopere toate merele.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie intre doua hartii de copt. Puteti folosi si tava rotunda de tarta. Eu am folosit o tava dreptunghiulara 25x30 cm. Aluatul trebuie intins si pe peretii tavii. Am transferat aluatul in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care am lasat-o pe fundul tavii. Am pus apoi umplutura de mere, plus sucul lasat in castron, nu aruncati nimic :)

Rapid am pregatit si toppingul, untul tare l-am taiat cuburi mici si l-am amestecat cu mainile cu faina si zaharul pana am abtinut niste frimituri mai mari. Le-am presarat apoi deasupra si am pus tava in cuptorul preincalzit a 180-190 grade, pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa tarta la racit, este mult mai buna a doua zi, dar musai sa o incercati si calda, miroase demential si are un gust extraordinar!!

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 11:55
buna buna
la 04.11.2014, 12:00
vai ce-mi place
la 04.11.2014, 12:02
Buna!
la 04.11.2014, 12:06
foarte buna
la 04.11.2014, 12:20

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking