Ingrediente
Blat:
- 100 gr unt
- 1 lingura plina cu smantana rece
- 150 gr faina
- un praf de sare
Umplutura:
- 150 gr ton bucati in ulei
- 1 borcan mic de ciuperci intregi
- 200 gr mozzarella
- 2 foi de ceapa verde
- 30 gr sparanghel
- sare
- piper
- fasii de parmezan
Mod de preparare
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de subtire. Luam o tava rotunda, detasabila, cu diametrul de 24 cm, punem foaia de aluat. O presam bine cu mainile, lasam putin si pe margini, iar surplusul il taiem. Dam tava cu baza de aluat la frigider cat timp pregatim umplutura.
Umplutura: Spalam bine ciupercile, le scurgem si la taiem bucati potrivite. Desfacem tonul, scurgem tot uleiul. Mozzarella o taiem cubulete, iar firele de ceapa verde le taiem rondele. Intr-un bol amestecam ciupercile cu mozzarella, apoi adaugam tonul, ceapa verde si amestecam usor. Presaram sare si piper dupa gust. Scoatem tava din frigider, iar peste aluat punem umplutura obtinuta si o nivelam. Deasupra asezam fasiile de sparanghel. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si punem fasii de parmezan deasupra. Se serveste calda, simpla sau cu o salata. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|