Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Postat de rocsi_1612 in Ton
6 Aug 2016 | 4443 vizualizari
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Ingrediente

Blat:

  • 100 gr unt
  • 1 lingura plina cu smantana rece
  • 150 gr faina
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 150 gr ton bucati in ulei
  • 1 borcan mic de ciuperci intregi
  • 200 gr mozzarella
  • 2 foi de ceapa verde
  • 30 gr sparanghel
  • sare
  • piper
  • fasii de parmezan

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de subtire. Luam o tava rotunda, detasabila, cu diametrul de 24 cm, punem foaia de aluat. O presam bine cu mainile, lasam putin si pe margini, iar surplusul il taiem.  Dam tava cu baza de aluat la frigider cat timp pregatim umplutura.

Umplutura: Spalam bine ciupercile, le scurgem si la taiem bucati potrivite. Desfacem tonul, scurgem tot uleiul. Mozzarella o taiem cubulete, iar firele de ceapa verde le taiem rondele. Intr-un bol amestecam ciupercile cu mozzarella, apoi adaugam tonul, ceapa verde si amestecam usor. Presaram sare si piper dupa gust. Scoatem tava din frigider, iar peste aluat punem umplutura obtinuta si o nivelam. Deasupra asezam fasiile de sparanghel. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si punem fasii de parmezan deasupra. Se serveste calda, simpla sau cu o salata. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasta de ton cu ardei copt

Postat de merisor67

Pasta de ton cu ardei copt

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu...

Citeste continuarea

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2016, 10:44
foarte buna
la 06.08.2016, 10:46
Ce combinaţie bună, tare faină e..
la 06.08.2016, 10:46
buna buna
la 06.08.2016, 10:49
E minunată!
la 06.08.2016, 10:52

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking