Ingrediente
- pentru aluat:
- 50 gr branza dulce de vaci
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml apa calduta
- 150 gr faina
- 1 lingura drojdie uscata
- pentru toping:
- 1 conserva mica de ansoa in ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1 praf de sare si piper proaspat macinat
- 1 lingurita pasta de busuioc(busuioc proaspat tocat fin cu ulei de masline si sare)
- 1-2 fire ceapa verde
Mod de preparare
Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem aluatul pe masa de lucru, il intindem cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Pentru toping: curatam usturoiul, il taiem in sferturi, il punem in mojar cu un praf de sare si-l pisam. Adaugam tot continutul din cutia de ansoa si pisam pana maruntim pestii. Adaugam si zeama de lamaie, pasta de busuioc si un praf de piper. Amestecam ingredientele si le punem peste aluat, Taiem ceapa in felii si le punem si pe ele peste topingul de peste. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 15 minute, il dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu toping de ansoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|