Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2015 | 4058 vizualizari
Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 12 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 1/2 cana apa minerala
    • 2 linguri ulei
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 5 oua
    • 2 cepe verzi
    • 1 punguta urzici congelate
    • 250-300 gr mozzarella
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.

Umplutura: Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina. Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita. Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici, oua si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

Postat de merisor67

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2015, 21:19
la 09.05.2015, 21:19
Ce apetisantă!
la 09.05.2015, 21:25
Inca nu am mancat urzici dar arata bine tarta ta
la 09.05.2015, 21:26
Interesanta combinatia
la 09.05.2015, 21:31
Cris

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking