Tarta cu urzici si branza de capra

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
4 Apr 2017 | 2463 vizualizari
Tarta cu urzici si branza de capra

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Adi Hadean.

Ingrediente

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 400 g urzici (curatate si fierte)
  • 70 g unt
  • 1 lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • 4 catei usturoi
  • 200 g telemea de capra
  • 60 g parmezan
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 maini de rosii cherry
  • sare (optional)
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa se raceasca si apoi le scurgi bine de apa (cu mana).
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Calesti urzicile in unt si adaugi usturoiul pisat si o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume. Le lasi sa se racoreasca.
Bati ouale cu smantana si adaugi telemeaua data pe razatoare (o parte se poate adauga bucatele mai mari pentru a se vedea frumos in tarta), apoi adaugi 50 g parmezan si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi urzicile si jumatate din rosiile taiate in sferturi si amesteci usor. Asezonezi dupa gust.
Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si adaugi umplutura. Restul rosiilor le tai in jumatate si ornezi tarta.
Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari parmezanul ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute (sau o lasi asa).

 Lasi sa se racoreasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida gratinata

Postat de Elena_Daria

Conopida gratinata

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...

Citeste continuarea

Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina

Scovergi umplute cu praz

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2017, 18:19
Interesanta combinatie !
la 04.04.2017, 18:26
la 04.04.2017, 18:37
As gusta si eu de la tine, ca nu ma incumet sa fac
la 04.04.2017, 19:04
la 04.04.2017, 19:08
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking