Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de gurita_ta2005 in Mancare copii
19 Mai 2016 | 3914 vizualizari
Tarta cu vanilie si capsuni

Din pacate nu am avut suficiente capsuni ca mi s-au stricat si erau si mici... deci scuzati decorul cam nereusit :))  Blatul este luat de la Timea super fain! Iar crema am facut-o de la Deyu :X

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 125 g unt rece
  • 220-240 g faina in functie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar Green Sugar(in functie de gustul fiecaruia)
  • capsuni

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.

Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.

Se scoate aluatul,se pune faina pe blatul de lucru,intindem aluatul cu sucitorul in forma rotunda.

Intr-o forma detasabila sau normala(puneti hartie de copt dedesubt),punem aluatul in forma,intindem bine pe margini(ceea ce eu nu am facut),deasupra punem hartie de copt (dar nu pe margini ca mine ) si punem orez sau boabe de fasole,peste tot, se da la cuptor pentru 20-25 minute.

Pentru crema:

Punem galbenusuriile, cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si se toarna treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase.

Se pune pe foc mic,se amesteca continuu,pana cand ia consistenta unei budinci.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand crema e rece se toarna peste tarta,iar deasupra punem capsuni taiate.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2016, 21:15
Este o tarta super delicioasa, exact cum imi place mie!
la 19.05.2016, 21:21
tare buna e tarta asta!
la 19.05.2016, 21:22
E delicioasa! Am si eu ceva in plan cu capsuni in weekend-ul acesta!
la 19.05.2016, 21:24
rocsi
la 19.05.2016, 21:24
astept sa o degust crema e buna

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking